Natuurlijke kraamzorg

De bevalling is een heel natuurlijk, intuïtief proces

Natuurlijke kraamzorg


De bevalling is een heel natuurlijk, intuïtief proces. Daarbij heb je veel keuzes, zoals een thuisbevalling, een onderwaterbevalling en meer. Wij vinden het vanzelfsprekend dat je ook je intuïtie kan blijven volgen in de periode dat je kraamzorg ontvangt. Met natuurlijke kraamzorg bieden wij dezelfde kwaliteit zorg, maar met meer aandacht voor de intuïtie van jou en je baby, natuurlijke producten en gezonde voeding.


Waarin is natuurlijke kraamzorg anders?
Bij natuurlijke kraamzorg blijven we – met de moderne, medische kennis van nu – dichter bij de natuur. Bij de baby let de kraamverzorgende vooral op rust en het ritme waarin je kindje slaapt, eet en wakker is. Drinkt je baby niet goed? Dan kijken we samen hoe we op een natuurlijke manier de borstvoeding kunnen stimuleren, bijvoorbeeld met warmtezorg. Ook geven we tips hoe je kindje kan wennen aan alle nieuwe zintuigelijke ervaringen, zoals warmte voelen en aanraking. We laten bijvoorbeeld zien hoe je wikkeldoeken gebruikt en hoe je een katoenen luier verschoont.

Natuurlijke kraamzorg voor de moeder
Ook jij kunt kiezen voor natuurlijke kraamzorg. Je lichaam is veranderd na de geboorte. Daarom kijken we samen of je behoefte hebt aan meer inspanning, of juist rust en ontspanning met een voetinwrijving of een kopje kamillethee. Ook geven we advies over gezonde voeding. Samen kijken we hoe we jou kunnen helpen om een nieuwe balans te vinden tussen lichaam en geest.

Intuïtief, maar volgens protocol
Enkele van onze kraamverzorgenden zijn naast de reguliere kraamzorg ook opgeleid in natuurlijke kraamzorg. Deze zorg volgt de landelijke protocollen voor kraamzorg. Daarom ben je nog steeds verzekerd van dezelfde kwalitatieve zorg als ouders die kiezen voor reguliere kraamzorg. Stel ons daarom gerust al je vragen tijdens het intakegesprek in de zevende maand van je zwangerschap. Wij horen graag wat jij belangrijk vindt en stemmen, indien mogelijk, onze zorg af op jouw wensen.

PuurGeluk kraamzorg is 24/7 bereikbaar

T 0478 - 796 523